Event description

George R.R. Martin ne spune că: ”Un cititor trăiește o mie de vieți înainte de a muri.” Cărțile pe care le citim au puterea de a ne crea o lume ipotetică din care ne luam lecțiile prin provocările personajelor, prin drumul eroului, prin relațiile dintre personaje și perspectivele pe care ei le au asupra lumii. Atunci când citim o carte observăm ușor cum intrăm inconștient într-o altă lume în care devenim însuși personajul, iar atunci când închidem cartea, ne dăm seama că experiența trăită ca personaj ne modelează perspectiva din care ne privim propria viață. De aici și ideea că un cititor trăiește mai multe vieți. Ce cartea a reușit să îți transmită un mesaj care să te ajute? Care a fost povestea care te-a ajutat să treci peste o provocare? Ai citit o carte în care să regăsești personaje cu provocări asemănătoare cu ale tale? Cum te-au inspirat personajele cărții în viața reală? Vino la 5MS și povestește-ne în 5 minute, în fața unui public prietenos, care este cartea care te- ajutat și pe care o recomanzi în 2020! 10 persoane vin să ne vorbească despre 10 cărți diferite care ne pot inspira și ajuta în noul an. Urmează un an nou, cu noi provocări și noi obiective, de la început trebuie să avem o listă de cărți pregătită să ne ajute. Miercuri, 29 Ianuarie 2020 de la ora 19:00, are loc a 65-a ediție 5MS CLUJ.  
PROGRAMUL EVENIMENTULUI:
19:00 – Deschidere
19:10 – 5 Discursuri pregătite
19:30 – Moment surpriză
19:45 – 5 Discursuri pregătite
20:05 – Pauză de socializare
20:20 – 5 Discursuri improvizate
20:40 – Discurs invitat special
20:50 – Tombolă cu premii
21:30 – Încheiere eveniment
 
PREȚUL BILETULUI pentru participanți:
– 25 LEI cu rezervare
– 30 LEI fără rezervare
 
REGULAMENT PENTRU VORBITORI:
Pentru a susține un discurs, te rugăm să respecți 3 reguli:
 
1. Vei construi discursul în jurul unei experiențe personale (e important ca informația livrată să fie testată pe propria piele de vorbitor, nu doar citată din surse externe) – adică vorbește din propria experiență – aici o să ai ajutor din partea echipei. Noi o să te ajutăm să ajungi la o structură potrivită pentru discursul tău.
 
2. Mesajul discursului tău va fi util pentru public (e important ca informaţia livrată să le fie de folos oamenilor din sală ) – adică oferă valoare, nu doar vorbe.
 
3. Vei susține un discurs cu o durată de 5 minute și îl vei livra acompaniat de 20 de imagini care se schimbă automat la fiecare 15 secunde – adica vei pune poze pe ppt-ul ce îl primești de la noi.
 
PREMIEREA:
1. Câştigătorul va fi desemnat în urma adunării voturilor publicului cu punctajul juriului Toastmasters.
 
2. Toți participanții la eveniment participă la tombola cu premii.

Register