Dan Curean – Invitat Special

Activeaza din 1990 in peisajul media din Romania. A inceput in presa scrisa ca si fotoreporter si redactor la saptaminalul NU , iar  apoi din 1994  este angajat (pina in prezent ) la Televiziunea Publica, studioul regional Cluj . Aici lucreaza atit in domeniul imaginii,  ca  director de imagine,  realizind imaginea multor programe de televiziune de notorietate , cit si in segmentul editorial  ca si producator, realizator (in prezent jurnalist senior ), fiind autor al mai multor emisiuni , programe de televiziune si filme documentare. Intre acestea se disting filmele documentare realizate despre caii salbatici din Delta Dunarii si programul Natura si Aventura  de pe TVr 2.

Se specializeaza pe productia de film documentar fiind selectat la unele  cele mai importante programe de training de film documentar din Europa ( Aristoteles Workshop  2006 si Discovery Campus Masterschool 2008).

Face parte din colectivul de cadre didactice de  la Facultatea de Teatru si Televiziune  din cadrul UBB Cluj inca de la infiintare iar in 2012  isi sustine teza de doctorat cu titlul Text si imagine in mass-media.

Realizeaza colaborari  cu importante televiziuni din Europa iar filmografia sa cuprinde productii de autor ( scenariu, regie, imagine) multi-premiate  la festivaluri din tara si Europa.

 

  • Titlu Discurs:Cum am ajuns sa fac film ...
Go back

Sessions