Învață de la viață III

O nouă ediţie 5MS ne-a umplut inimile cu promisiunea unei seri maiestuoase, în care poveştile de viaţă se amestecă cu vorbitul în public, iar spectatorii au ocazia să găsească un declick la problemele lor.

Eu ajunsesem mai devreme la locaţia evenimentului, fiindcă trebuia să mai vorbesc cu Alex, colegul meu de proiect de la MotivateSuccess. Aveam de pus la punct nişte detalii pentru următorul nostru eveniment. Aşa că, după ce am terminat treaba, am apucat să şi văd la lucru echipa de organizare a 5MS. Mi-a fost dat să văd pasiunea şi deschiderea cu care aceştia lucrează şi deja mă gândeam că, în viitor, voi ajunge şi eu la un nivel superior. Trebuie doar să rămân motivat, să fiu perseverent şi să aduc mesaje valoroase oamenilor.

Era o seară ploioasă şi răcoroasă. Dar, în interiorul casino-ului, atmosfera era una plăcută şi caldă. Asta se întâmplă când oamenii sunt pregătiţi să-şi deschidă sufletul în faţa altora, aducând un strop de inspiraţie care poate chiar schimba viaţa cuiva.

Încă de la început, am intrat pe tărâmul networking-ului. M-am întâlnit cu Nadia Chioreanu, una din vorbitoarele ediţiei precedente. Entuziasmul şi energia ei cred că m-au molipsit şi pe mine, pentru că eu avusesem o mică dezamăgire înainte să vin la eveniment. Nu prea eram într-o dispoziţie potrivită pentru a socializa. Însă, la un astfel de eveniment, dai peste persoane de la care ai ce învăţa şi care te pot scoate dintr-o pasă mai proastă.

Pe urmă, lumea începea să se adune. Eu îmi alesesem un scaun mai în faţă, deoarece aveam să iau notiţe pentru acest articol. Nu aveam vreun scaun rezervat pentru cineva, aşa că am lăsat oameni noi să stea lângă mine. Şi ghiciţi ce? Am cunoscut două persoane noi, una dintre care a participat la X-Factor, iar cealaltă un posibil colaborator pentru evenimentele ce le desfăşor. Ambele persoane au fost deschise în a vorbi despre ele şi povestea lor. Simţeam că parcă ne cunoscusem anterior, dar nu era aşa de fel. Ajunseserăm să fim chiar vocali în acest sens, fapt dovedit de tăcerea sălii, pentru că urma să înceapă evenimentul. Dar noi nu ne terminaserăm poveştile, pe care le-am continuat în următoarele pauze. Se spune că pauzele scurte şi dese sunt cheia succesului. Eu voi extrapola această afirmaţie pe evenimentele 5MS, şi voi spune că pauzele din cadrul acestor evenimente sunt cheia către un networking de succes, fiindcă socializezi cu prieteni sau persoane noi care te pot ajuta pe drumul tău.

Trebuie să recunosc că nu ştiam sigur cine vor fi vorbitorii din acea seară. Am văzut câteva postări pe pagina de facebook a evenimentului, dar nu mai ţineam minte exact. Câteodată, farmecul şi emoţia descoperirii te pot purta cu aripi angelice către un scop mai înălţător. Mă simţeam norocos că mă aflu în preajma unor oameni noi şi faini, cu care sigur voi mai păstra legătura.

Aşadar, primul vorbitor urma să intre pe scenă. Însă, înainte de asta, moderatorul, Ovidiu Oltean, a păstrat acelaşi mod de a începe, şi anume prin îndemnarea noastră să trimitem un mesaj frumos cuiva. Dăţile trecute, am ales două persoane la întâmplare din lista mea de contacte, dar acum aveam deja o persoană în minte, pentru un mesaj de mulţumire că face parte din viaţa mea.

Opt discursuri pregătite s-au perindat apoi prin mintea noastră, plus încă unul al invitatului special, care a fost nimeni alta decât fondatoarea programului ACTitudine, Maria Cărbunaru. Ea ne-a vorbit despre improvizaţie, chiar arătându-ne un exemplu în acest sens.

De la cele 8 discursuri, eu am rămas cu ideea că frica face parte din noi şi trebuie să o acceptăm, că vulnerabilitatea e o dovadă de curaj, o poveste despre o broscuţă şi un iepure, că e normal să ai fluturi în stomac şi contează doar cum să îi faci să zboare organizat, că e bine să sacrificăm din vanitatea noastră, să ne aşteptăm la neaşteptat, să credem în visurile noastre, dar şi cu îndemnul de a nu muri cu muzica noastră în noi. Toţi avem ceva special şi trebuie să îl scoatem în evidenţă, pentru realizarea visurilor noastre, dar şi pentru contribuţia noastră la fericirea altora.

În concluzie, vreau să vă mai ofer câteva idei de cărţi de citit, care ne-au fost recomandate şi nouă: “Conştienţa”, de Anthony de Mello şi “The Angel Inside”, de Chris Widener. De asemenea, puteţi încerca şi filmul “The Shift”. Pe curând!

by Cristian Boldor

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>